Άρθρα

Κιρσοί κάτω άκρων - Χρόνια Φλεβική Ανεπάρκεια

Φλεβική ανεπάρκεια είναι από τις πιο συχνές παθήσεις των γυναικών σε ποσοστό 45-50% και των ανδρών σε ποσοστό 20-25%. Όπως έλεγαν και στην αρχαιότητα, η φλεβική ανεπάρκεια είναι το τίμημα της όρθιας στάσης του ανθρώπου σε αντίθεση με τα όντα του ζωϊκού βασιλείου. Τα παραπάνω ποσοστά αυξάνονται σε μεγάλο ποσοστό μετά την πέμπτη δεκαετία της ζωής.

Περισσότερα

Επιλογές Θεραπείας των κιρσών

Οι κιρσοί συχνά θεραπεύονται για αισθητικούς λόγους. Ωστόσο η θεραπεία τους συνίσταται κυρίως για ιατρικούς λόγους καθώς οι εμπλοκές μπορεία να είναι βαριές αν η πάθηση δεν αντιμετωπιστεί εγκαίρως. Ανάλογα με τη μορφολογία και τη βαρύτητα της πάθησης, η θεραπεία ενδέχεται να περιλαμβάνει συντηρητική αγωγή (άσκηση, χρήση ειδικών ελαστικών καλτσών), τη χειρουργική εξαίρεση της φλέβας από το υπόλοιπο φλεβικό δίκτυο ή το κλείσιμό της με τη χρήση ενδοφλέβιων τεχνικών:

Περισσότερα

Η ανώδυνη θεραπεία των αιμορροΐδων

Οι αιμορροΐδες είναι μια πολύ διαδομένη πάθηση: συναντάται και στα δύο φύλλα, ακόμη και στην παιδική ηλικία, είναι όμως συχνότερη στους άνδρες. Περισσότροι από τους μισούς άνδρες και γυναίκες άνω των 50 ετών πάσχουν από αιμορροΐδες, ενώ περίπου το 80% του πληθυσμού υποφέρει τουλάχιστον μια φορά στη ζωή του από τις επώδυνες συνέπειες μιας πάθησης των αιμορροΐδων (φαγούρα, τσούξιμο, πόνο, βλέννες, αιμορραγία, κ.λπ.).

Περισσότερα